Evertons Idrissa Gueye: “Jeg er en perfeksjonist. Jeg liker ikke å tape ballen – noensinne ‘

Everton var 3-1 foran og komfortabelt avviste Middlesbroughs forsøk på å komme seg tilbake i konkurransen da de i generell forbauselse rundt Goodison Park slått inn i en utfordring nær berøringslinjen og ikke kom fram med ballen. Gueye slo banen i sinne da hans motstander rømte. Han brøt i latter i stoppetid da han sprakte et pass til Tom Cleverley, oppdaget realiseringen at Everton-erstattet var i det tekniske området og ventet på å erstatte Gareth Barry. De var de eneste glidene i en forestilling som berettiget høy pris fra Evertons krevende leder og opprettholdt Senegals internasjonale sømløse overgang fra Aston Villa.Men det takler…

“Jeg husker øyeblikket godt,” sier den talt sagt 26-årige. “Jeg er en perfeksjonist på ting som det, og jeg var veldig frustrert. Jeg liker ikke å miste ballen noensinne eller miste en en-mot-en. Jeg er vanligvis ganske god til å få foten min på ballen første gang og kontrollere den under press, men i dette tilfellet skjedde det ikke. Jeg var irritert da jeg så ham komme bort med ballen. Jeg tror det er en følelse jeg har hatt i meg siden jeg startet på akademiet. ”

Gueye refererer til Diambars fotballakademi 70 km sør for hjembyen Dakar.Etablert av Patrick Vieira, den tidligere franske målvakten Bernard Lama, ex-Benin-forsvarer Jimmy Adjovi-Boco og Saer Seck, president i Senegals fotballagasje, gir den utvalgt unge fotball talenter med fasiliteter og en utdanning som ellers mangler. Gueyys signerte Villa skjorte er innrammet på mottaksmuren. Ufeilbart høflig, tidlig for intervjuet – en eksklusiv i seg selv – reflekterer midtbanespilleren godt på Diambars oppdrag, med ordene fra teknisk coaching direktør Moussa Kamara, for å utdanne “modellmenn for fremvoksende Senegal. Det handler ikke bare om fotball. “Diramarens alma mater på Merseyside forklarer:” Det var der jeg lærte å presse, løpe med ballen og være aggressiv i besittelse. Det er noe jeg lærte fra en ung alder.Jeg dro dit som en 14 år gammel og bodde til jeg var 19. Vi så bare våre familier i ferien, og det var tøft, men det var et viktig sted å få en utdannelse i fotball. Det lærte deg å ha stor respekt, men det ga deg også mye joie de vivre for spillet, noe som er en flott ting å ha. Akademiet innpodet i oss ønsket om å utvikle, å utvikle seg og å oppnå en profesjonell karriere. Det skapte for oss en modell for hvordan å etterligne de store profesjonelle spillerne, og vi var omgitt av det hele tiden. “Jeg var mer av en angripende midtbanespiller enn en defensiv midtbanespiller da jeg først gikk der, men hva oppfordret meg til å endre var at jeg ønsket å ha mer tid på ballen.For mange defensive midtbanespillere handler det bare om å blokkere og avskjære, en rent defensiv rolle, men jeg ønsket å løpe med ballen og spore tilbake for å gjenopprette ballen når jeg ikke hadde det. Gueyes statistikk mot Middlesbrough er i samsvar med starten på sin Everton karriere og understreker hvorfor Koeman understreket “alle aspekter” av sitt bidrag til en fjerde seier i fem Premier League-kamper, en mer enn han opplevde gjennom hele sesongen med Villa. I samsvar med forsvarlig midtbaneoppgave hadde £ 7,1m sommersigneringen mer enn noen spiller på banen (106 til Seamus Coleman i andre med 92) og produserte flere takler og passerer enn noen annen Everton-spiller (henholdsvis åtte og 87).Barry var andre på begge teller med tre og 68). Likevel fullførte han også så mange dribbler som Yannick Bolasie og Kevin Mirallas. “Ja, han vinner mange andre baller og takler,” sa Koeman: “Men han viste også ro på ballen, venstre, høyre og forsøkte alltid å spille fremover. Han er en fantastisk signering for klubben. ”

Gueye rekkevidde forklarer kanskje hvorfor han avviker seg fra sammenligninger med Kanté. Steve Walsh, Evertons nye fotballdirektør, har formet karriereveien til begge, presset sin tidligere klubb Leicester City for å signere Frankrikes internasjonale og angir saken for Gueye ved ankomsten til Goodison. Ellers, som Gueye forklarer: “Jeg har hørt dette noen ganger, men jeg vil ikke si at det er en ekte sammenligning mellom meg og N’Golo.Han er den han er, og jeg er min egen spiller, men jeg kan se modellen og hvorfor folk ville si det. Da jeg var yngre var spilleren jeg så opp til, David Beckham. Jeg pleide å se ham spille ofte, hver gang jeg kunne, men da jeg byttet til en mer defensiv posisjon begynte jeg å se opp til Lassana Diarra. Han er spilleren jeg prøvde å etterligne. “Ronald Koeman regner ut at Oumar Niasse redder Everton karriere Les mer: hu-bonusz.com

Gueye og Evertons gode start på kampanjen avsluttet abrupt tirsdag med nederlag til Norwich City i EFL Cup. Gueye, som blir 27 neste uke, beskriver den første omvendt av Koemans regjering som “en banke på baksiden av hodet”. Han forklarer: “Det var en påminnelse for oss at vi alltid må gjøre ting riktig, og at resultatet kommer ned til arbeidsfrekvensen du setter inn.Vi må fokusere på det igjen i Bournemouth på lørdag. “Evertons strenge kjøp tegner sammenlikninger mellom hans nåværende klubb og Lille-laget, som han vant franske tittelen i 2011, spesielt talentet begge besitter i den siste tredje, da han plutselig ble kalt bort til lunsj på Finch Farm. Koeman krever at måltider blir tatt sammen på Everton, men lunsj, som snart viser seg, har blitt forsinket, slik at Gueye returnerer på egen hånd til et intervju som hadde kommet over. Han blir spurt hvorfor han foretrekker Gana på baksiden av skjorten sin. Han spør om han kan legge noen “takk” på utskriften. Det ser ut til en rimelig utveksling.

Gana er mitt mellomnavn og navnet min far ga meg til ære for min bestefar, sier han. “Det ble sendt ned til meg som et tegn på respekt for bestefaren min, selv om han aldri likte fotball.Min far spilt og mine to eldre brødre spilte, men bestefaren min, han hadde ingen interesse i spillet i det hele tatt. Jeg har alltid bodd på fotball, alle i Senegal elsker absolutt fotball bortsett fra bestefaren min!

“Mine store brødre spilte og selv om de ikke kom til samme nivå, var de mine rollemodeller. De er så glade for meg nå, og hvis dette er det rette stedet, vil jeg takke min familie og venner for å støtte meg i en svært vanskelig tid i fjor på Aston Villa. Det var en vanskelig periode med resultatene og nedrykkingen og etterpå ventet jeg på at en ny klubb skulle Unibet alternativny link komme inn for meg. De alle støttet meg og ba for meg, og her er vi i dag.Jeg vil også si takk til lederen og Steve og alle i Everton som gjorde flyttingen skje. ”

Ved slutten av sesongen kan det være anerkjennelser som følger med som ligner en akseptasjonstale for Gana Gueye .